"Col" Receptek

Receptek amiket összegyűjtöttem.

 Zöldborsós burgonyapüré

 Hozzávalók: 1 kg burgonya, .25 dkg kifejtett zöldborsó, 1 dl tej, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál vaj, citromlé, só.

 A krumplit apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Közben a zöldborsót is puhára főzzük. A krumplit passzíro­zón átnyomjuk, a leszúrt zöld­borsóhoz adunk egy deci tejet, jól összeturmixoljuk, és a krumplihoz öntjük. Vajjal, tejföllel jól összekeverjük, és ha szükséges, sózzuk. A krump­lipürét tányérokra adagoljuk, és akár virslivel is fogyaszt­hatjuk vagy húsételek melléköretként tálaljuk.


Sajtos burgonya

Hozzávalók: 80 dkg burgonya 20 dkg edami sajt 5 dkg vaj 2,5 dl tej őrölt bors só.

A burgonyákat , majd megfőz­zük. (Vigyázzunk, ne repedjen meg a héjuk!) Kihűtjük, meghámozzuk, és fél cm­-es kockákra vágjuk. A sajtból forgácsokat vágunk. Vajjal kikent, mély tepsibe fekte­tünk egy adag burgonyát, sóval, borssal meghintjük, a sajtforgácsokkal megszórjuk, és vajdarabkákat morzsolunk a tetejére. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Tejjel meglocsoljuk, és közepes hőmérsék­letű sütőben megsütjük. Marhasült, csirke­sült vagy sült hal mellé, ecetes fejes salátá­val kitűnő köret.


SZERB BAB (tepsiben sült bab)

Hozzávalók: 1 kg nagyszemű bab, 1 szál sárgarépa, fél kg vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, ételízesítő, só, őrölt bors, étolaj, 1-2 evőkanál liszt, őrölt pirospaprika.

A babot este hideg vízbe beáztatjuk úgy, hogy a víz teljesen ellepje. Reggel leöntjük róla a vizet, és friss vizzel felöntjük, amiben felforraljuk a babot. Amikor a víz felforrt, leöntjük, és újból friss vizet öntünk rá, ebben a friss vízben főzzük tovább a babot. Teszünk bele kb. 1 fej apróra vágott vöröshagymát, kb. 1 teáskanálnyi zúzott fokhagymát, kockákra vágott sárgarépát, 1 babérlevelet, 1-2 teáskanál ételízesítőt, sót és őrölt borsot. Ezután a bab minőségétől függően feltesszük másfél-két órát főzni. Ha megfőtt a bab, készítünk egy könnyű rántást: serpenyőbe 1-2 evőkanál olajat öntünk, beleteszünk másfél evőkanál lisztet, és aranysárga színűre sütjük (nem szabad, hogy a liszt megégjen, és nem maradhat nyers sem). Amikor a rántás megfelelő színű, hozzáadunk kb. 1 teáskanálnyi őrölt pirospaprikát, amit a liszttel együtt kevergetve kicsit átsütünk, majd a kihűlt kész rántást beleöntjük a bablevesbe. Az így berántott babot a lángon hagyjuk még kb. 5 percig, majd levesszük a tűzről. Elkészítjük a pirított hagymát: serpenyőbe 1-2 evőkanál olajat öntünk és kb. 10 percig pirítjuk a maradék összevágott hagymákat (a hagymának meg kell puhulnia), közben belekeverünk 1-2 teáskanál ételízesítőt és 1 teáskanál őrölt pirospaprikát. Leszűrjük a babról a levét. A leszűrt babot tepsibe terítjük, ráhalmozzuk a pirított hagymát és összekeverjük a babbal, majd a leszűrt bablé egy részét ráöntjük a babra. A tepsit 250 fokos sütőbe tesszük, és 30-45 percig sütjük. Feltétnek a szerb bab mellé sült húst adunk.







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 2
Heti: 3
Havi: 6
Össz.: 56 288

Látogatottság növelés
Oldal: Köretek
"Col" Receptek - © 2008 - 2024 - colos.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »