"Col" Receptek

Receptek amiket összegyűjtöttem.

Fokhagymás-bazsalikos makaróni

Hozzávalók:40 dkg makaróni, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 friss peperóni, 1 csokor bazsalikom, 8-10 evőkanál olaj.

A fokhagymát nagyon vékonyan felkarikázzuk. A peperónit kimagozzuk, majd felkarikázzuk. A megmosott bazsalikomot finomra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk és átforgatjuk benne a fokhagyma és peperónikarikákat. Belekeverjük a bazsalikomot, majd megfőzzött, leszűrt forró tésztát és tálaljuk.


      Fűszeres­ sonkás makaróni

Hozzávalók: 30 dkg makaróni, 12 dkg zöldborsó, 8 dkg füstölt szalonna, 25 dkg főtt-füstölt sonka, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, őrölt bors, szerecsendió, kakukkfű, só.

A makarónit sós vízben kifőzzük, leszűrjük és jól le­csepegtetjük. Az apró koc­kákra vágott sonkát sóval, borssal, szerecsendióval, kakukkfűvel fűszerezzük, majd hozzákeverjük a párolt zöldborsót és a kifőtt makarónit. Az olvasztott vajjal jól összekeverjük, majd az egészet tűzálló tálba öntjük, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben jól át­forrósítjuk.


  Hagymatokány

l/2 kg hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl tejföl , pirospaprika, só, 1 púpozott teáskanál liszt

A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, és megpirítunk benne egy kis fej reszelt hagymát. Megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk a maradék megtisztított hagymát, kevés vízzel felengedjük, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, paprikát. Sóval ízesítjük és fedő alatt puhára pároljuk. Tejfölös habarással besűrítjük, galuskával tálaljuk.


Pizzaalap

Tészta:

40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, só, langyos víz

A lisztet deszkára szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük a langyos vízben elkevert élesztőt, megsózzuk és annyi langyos vízet adunk még hozzá, hogy lágy, nyútható tésztát tudjunk gyúrni belőle. Miután összeállítottuk, letakarjuk és kb. duplájára kelesztjük. A cipót 25-30 cm átmérőjű kerek lapra kinyújtjuk, olajjal megkent sűtőlemezre rakjuk. Pizzaszósszal megkenjük vagy paradicsommal megrakjuk, rárakjuk a járulékos anyagokat és előmelegített sűtőben kisütjük.

Pizzamártás:

1 teáskanál vöröshagymakrém, olaj, 1 mokkáskanál fokhagymakrém, 1 doboz paradicsompüré, só, bors, majoránna, oregánó, babérlevél, petrezselyemzöld

Egy evőkanál olajon megpirítjük a vöröshagymakrémet, hozzáadjuk a fokhagymakrémet a paradicsompürét, felöntjük 1 dl vízzel és addig forraljuk, amíg a felére sűrűsödik. Közben sóval, borssal, majoránnával, oregánóval, apróra vágott petrezselyemmel és 1 db babérlevéllel fűszerezzük.


Rakott tészta

Hozzávalók: 30 dkg kocka tészta, 25 dkg főtt-füstölt sonka, 10 dkg reszelt sajt, 4 dl tejföl, 5 dkg vaj, 1 tojássárgája, 1-2 evőKanál olaj, fél fej vöröshagyma, pirospaprika, őrölt bors, só.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszürjük, és olvasztott vajjal összekeverjük. Kevés olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, megszórjuk pi­rospaprikával, és hozzátesszük a darált sonkát. Borssal fűszerezzük, majd összeke­verjük a kifőtt tésztával és a tejföl felével. Mélyebb tűzál­ló tálat kivajazunk, és bele­tesszük a tésztát. A megma­radt tejfölt összekeverjük a tojássárgájával és a reszelt sajttal, a tésztára öntjük, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.


       Sonkás-gombás makaróni

Hozzávalók: 50 dkg makaróni,25-25 dkg füstölt sonka és ,gomba, 20 dkg reszelt sajt, újhagyma, gerezd fokhagyma, 1 doboz paradicsompüré, ,5 dl paradicsomlé, olaj, vaj, cukor, petrezselyem, őrölt bors, só.

Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és ke­vés vajjal összekeverjük. Egy serpenyőben az olajban meg­pirítjuk a vékonyan felkariká­zott hagymát, az apróra vágott fokhagymát, majd beletesszük a felszeletelt gombát. Sóval, borssal, finomra vágott petre­zselyemmel ízesÍtjük, beleke­verjük a metéltre vágott son­kát, és együtt megpároljuk.A paradicsompürét és a pa­radicsomlét a sonkás gombára öntjük. Kevés cukorral ízesítjük, és ízlés szerint sóval,


Tejes-vajas kenyér sütőzacskóban

Hozzávalók: 3dl tej, 2 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 5 dkg vaj, 50 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő

Elkészítés: A hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütőgépbe tesszük, és dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. (Ha nem kel meg eléggé a tészta, tegyük félre, és hagyjunk neki időt arra, hogy megemelkedjen!) A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyútjuk, és hosszúkás kenyeret formálunk belőle. Éles késsel átlósan bevagdossuk, egy gyors mozdulattal a folyó csap alá tartjuk, majd sütőzacskóba tesszük. A zacskót lezárjuk, és 5 helyen megszurkáljuk spéktűvel. Előmelegített sütőben, 190 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütőzacskót óvatosan kivágjuk, a kenyeret rácson kihűtjük. Sokáig friss marad, és nem csak szép, de nagyon finom is.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 15
Heti: 21
Havi: 40
Össz.: 55 144

Látogatottság növelés
Oldal: Tészták
"Col" Receptek - © 2008 - 2024 - colos.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »