Bazsalikom-krémleves
.1 hagyma. 2 nagy burgonya
.3 csokor friss bazsalikom
.7 dl zöldségleves (Ieves
kockából) . frissen őrölt
fehér bors. 3 evőkanál
krémsajt .1 evőkanál vaj. só
. citromlé .10 dkg koktélparadicsom
A megtisztított és finomra aprított hagymát egy lábasban evőkanálnyi vajon üvegesre pároljuk. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a hagymára szórjuk,és együtt tovább pároljuk. A jólleöblített bazsalikomlevelekbő\ néhány szálat félreteszünk, a többit durvára vágjuk és a burgonyára szórjuk. Felöntjük a zöldséglevessei, és gyenge tűzön, fedő alatt 20 percig főzzük. Ha a burgonya puhára főtt, krumplinyomóval összetörjük, és hozzákeverjük a krémsajtot.Egyenletesen simára kevergetjük, közben sóval, fehér borssal fűszerezzük,majd még egyet forralunk rajta.Az elkészült levest megkóstoljuk,utófűszerezzük, majd még egy kevés citrom lével ízesítjük.Tálaláskor megmosott és félbevágott apró koktélparadicsommal és a félretett, kicsire vágott bazsalikomlevelekkel díszítjük.A koktélparadicsom és a bazsalikom íze jól harmonizál egymással.